MANTRAKVÄLLAR JAN, FEB OCH MARS

mia.jpg

Mantrakvällar på Wasstuna

Äntligen får vi till det dessa Mantrakvällar. Måndagagarna 29:e januari, 26:e februari och 26:e mars gastar Mia Bergroth Wasstuna och leder oss i urgamla mantran. Kvällarna är för alla, även du som inte tror att du kan sjunga. Mantrasång är ett meditativt sätt att skapa musik tillsammans. Eller för att vända på det, ett musikaliskt sätt att meditera tillsammans på. Mantra är sammansättningar av ord och ljud som ger upphov till speciella vibrationer som påverkar din kropp och ditt sinne på ett positivt sätt. I yogan har de använts för helande och självförverkligande i tusentals år. De positiva effekterna av mantrasång är många. En av dom är att du kan komma att uppleva en ny sorts avslappning och förhoppningsvis en virvlande inre glädje. Mia sätter tonen och hjälper oss andra att följa med. ”Att sjunga tillsammans ” är magiskt menar Mia och vi på Wasstuna kan bara hålla med. Vi öppnar kvällen med några enkla yogarörelser som öppnar upp runt mage och hals. Wasstuna bjuder på te och energifylld fröfralla.

Mia

Musiken har varit en stor del av Mias liv. Redan som liten upplevde hon en enorm glädje. Musiken blev allt viktigare och viktigare, hon tog steget och utbildade sig till musiklärare på Musikhögskolan. Hon har igenom åren lett ett flertal körer och orkestrar. Vi på Wasstuna är så glada att Mia vill ge oss dessa 3 unika tillfällen.

Måndag 29:e januari

Måndag 26:e februari

Måndag 26:e februari

Tid 19.00-21.00

Pris 450 kr

GONGBAD 26:e JANUARI

Gongbad 1.jpg

Premiär för Wasstunas Gongbad

Till hjälp har jag Wasstunas 9 olika Gongar, vindspel., monocord, shamantrummor, kristallpyramider, kristallskålar och de tibetanska klangskålarna.. Alla instumenten vibrerar på sin frekvens och påverkar kroppen och alla dess energibanor. samt skapar en djup avslappning. Ljudvågorna för dig varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandets begränsande strategier där du kan nå en djup avslappning inte ens sömnen kan ta dig till. Du ligger alldeles stilla och låter vibrationerna från instrumenten bära dig liksom vågor, där du surfar med. Här ges kroppen möjlighet att släppa på känslomässiga och fysiska blockeringar. Efter gongbadet bjuder vi på vårt eget eklogiska mynta te och hembakta energifyllda fröfrallor.

Med ett större lugn och djupare närvaro lämnar du Wasstuna för den här gången. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig länge.

Tid 18.00-20.00

Pris 490 kr

Boka under fliken boka

 

KURSSTART 2018

untitled shoot-7059.jpg

Yogakurser startar söndag den 4:e och tisdag 6:e februari

Söndag kl 19.00-20.30 renodlad dynamisk KundaliniYoga både för nybörjare och vana yoga utövare. Vi startar med det långa djupa andetaget, fortsätter med olka KundaliniYoga pass som alla kan utöva, vila till de levande instrumenten och avslutar alla passen med en meditation

Tisdag kl 19.00-20.30 . På den här kursen kombinerar vi två fantastiska yogaformer den dynamiska KundaliniYogan för att få igång energiflödet i kroppen, för att sedan gå över till den mer avslappnande YinYogan. Vila till de levande helande instrumenten och avslutar med en meditation.

Allt finns på plats. Det enda du behöver ta med är en vattenflaska med kork.

Det finns alltid möjlighet att dröja sig kvar i loungen. Krypa upp i soffan med en kopp te och njuta av stillheten eller strosa runt i shopen.

Varje kurs pågår i 15 veckor och kostar 2550 kr. Önskar du gå båda kurserna så får du 600 kr i rabatt och betalar 4500 kr. Du som inte har möjlighet att betala hela summan innan kursstart har möjlighet att dela upp summan på januari och februari lönen. Det finns möjlighet till både Klippkort och dropin.

Boka under fliken boka

EN FOT I HIMLEN OCH EN PÅ JORDEN 5:e FEBRUARI

ulla.jpg

Ulla Alvarsdotter håller spännande föredrag

Wasstuna Yoga bjuder in Ulla Alvarsdotter som ger föredraget ”En fot i himlen och en på jorden” där vetenskap och andlighet möts. Ulla berättar hur starkt din tanke påverkar dig och din omgivning, och ger lätta pedagogiska förklaringar hur healing och andlighet egentligen fungerar.

Kvällen startar med ett KundaliniYoga pass följt av vila till gongarrnas vibrationer. En kort fruktpaus innan Ulla ger föredraget. Kvällen avslutas med en energifylld fröfralla och te och möjlighet till frågestund i loungen

Tid
Måndag den 5:e februari
Kl 18.00-21.00

Pris
750 kr

RESTORE & RELOAD 9:e-10:e FEBRUARI

Restor & Reload 1.jpg

Premiär för årets första Reload & Restore 

En unik upplevelse där du checkar ut från vardagslivet och checkar in till dig själv, tillbringar kväll, natt och morgon i Wasstunas lugna oas. Du upplever mer av kropp och sinne, laddar batterierna, upplever känslan av total avkoppling. När morgonen går in i förmiddag, känner du att kraften och energin har återvänt till kroppen.

Du är välkommen att checka in på Wasstuna från kl 18.00 på fredag kväll. När du passerat in genom dubbeldörrarna till vår lounge möts du av ett lugn. Strosa runt i vår lilla shop bland våra fina varor från Indien och Nepal. Landa i soffan med gårdens egna ekologiska mynta te och uppdukade energigivande snacks. Ge dig tid att njuta av alla vackra detaljer.

Kvällen startar med ett 90-minuters YinYoga pass. Enkla ställningar som alltid utförs liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter YinYoga musklerna att slappna av helt. Vi stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfullness. I YinYoga stretchar vi inte, vi drar inte, och vi undviker kroppens ytterlägen. Vi fortsätter med RestorativeYoga, som med hjälp av kuddar, vikter och filtar tar oss till ett viktlöst tillstånd. Vi slappnar av och låter kroppen vara i stillhet och kommer på så sätt mycket djupare i avslappningen. Vila till kristallskålarnas vackra vibrationer. Avslappnade tar vi oss vidare till loungen som badar i ljusens sken. I tysthet serveras Wasstunas te och nybakta matnyttiga fröfrallor och frukt. En stund i tysthet, innan vi återigen tar oss till yogasalen för en längre meditation. och ett vibrerande Gongbad. Vibrationerna från gongarna och de andra instrumenten tar dig till ett tillstånd bortom sömnen. När klockan börjar närma sig 22.30 är det tid att göra sig i ordning för natten. Kl. 23.00 är det tyst och mörkt, så att nattens sömn kan fortsätta balansera och skänka återhämtning till kropp och sinne.

Natten tillbringar du i något av våra vackert utsmyckade chakrarum. Rummen är skapade utifrån varje chakras energi, i sin färg med sina detaljer, textilier och snickerier för att skapa magi. På Wasstuna har vi 6 rum. Två tre-bäddsrum samt 4 tvåbäddsrum.

Tidigt på lördagsmorgonen  klingar de tibetanska klockorna och återigen ses vi i yogasalen för ett energigivande KundaliniYoga pass. I vår ljusbeklädda rogivande matsal serverar vi frukosten i tysthet.

Klockan 10.00 lördag förmiddag lämnar du Wasstuna med ett större lugn och djupare närvaro. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig länge.

Välkommen att njuta mer av dig själv.

Pris 1950 kr 

Fredag 18.00- Lördag 10.00

 

TIME FOR US - VALENTINE´S DAY - 14:e FEBRUARI

Stående timer for us.jpg

Premiär för retreatet TIME FOR US

Välkommen till Wasstuna Yoga en magisk plats som inspirerar. Här ges du möjlighet att komma i kontakt med ditt inre, finna stillhet och hämta kraft. Till Wasstuna är alla välkomna nybörjare som mer vana yoga utövare.

Lördag den 17:e februari bjuder Wasstuna Yoga in till en heldag för att väcka den kreativa kraften och den inre styrkan. Vi tar oss ner i kroppen för  att uppleva lugn och ro, då tankarna ges en möjlighet att tystna och sinnet långsamt stilla sig. Upplev din kropp och själ med ett djupare lugn. Ett steg på vägen till ett liv i större närvaro och ökad medvetenhet.

När du passerat in genom dubbeldörrarna till vår lounge möts du av ett lugn. Ljusinsläppet 7 meter upp låter solstrålarna spela vackert på de gamla takbjälkarna från 1800- talet. Du är varmt välkommen att checka in på Wasstuna redan kl 10.00. Strosa runt i vår lilla shop bland våra fina varor från Indien och Nepal. Landa i soffan med gårdens egna ekologiska mynta te och frukt. Ge dig tid att njuta av alla vackra detaljer.

Retreatet startar kl 10.30 med ett djupgående KundaliniYoga pass för att väcka kreativiteten och den inre styrkan följt av en djupgående meditation.

I vår ljusbeklädda matsal serverar vi vegetarisk lunch som är både gluten och laktosfri. För att alla våra sinnen ska kunna uppleva maten och njuta av alla smaker så äter vi under tystnad i ljusens sken.

Breathwalk längs odlingar och hagar fyller oss med ny energi. När vi kommit tillbaka påfyllda med ny energi, serverar vi hembakta godsaker i loungen. Dagen fortsätter med ett skönt YinYoga pass som renar och förnyar ditt system, ett vitaliserande pass. Vi stäcker ut stela muskler och tar oss djupare in i kroppen. Vila och återhämtning till de vackra klangskålarna och de mäktiga gongarnas vibrationer. Gongarnas vibrationer påverkar kroppen och alla dess energibanor. Gongarna skapar en djup avslappning. Ljudvågorna för dig varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandets begränsande strategier där du kan nå en djup avslappning inte ens sömnen kan ta dig till. Du ligger alldeles stilla och låter vibrationerna från instrumenten bära dig liksom vågor, där du surfar med. Här ges kroppen möjlighet att släppa på känslomässiga och fysiska blockeringar.

Med ett större lugn och djupare närvaro lämnar du Wasstuna för den här gången. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig länge.

Välkommen att njuta mer av dig själv.

Pris 1450 kr.

Lördag Kl 10.00 – 17.00
 

HELDAGS-RETREAT 17:e FEBRUARI

heldags-retreat.jpg

Premiär för årets första heldags-retreat, Kreativitet & inre styrka

Välkommen till Wasstuna Yoga en magisk plats som inspirerar. Här ges du möjlighet att komma i kontakt med ditt inre, finna stillhet och hämta kraft. Till Wasstuna är alla välkomna nybörjare som mer vana yoga utövare.

Lördag den 17:e februari bjuder Wasstuna Yoga in till en heldag för att väcka den kreativa kraften och den inre styrkan. Vi tar oss ner i kroppen för  att uppleva lugn och ro, då tankarna ges en möjlighet att tystna och sinnet långsamt stilla sig. Upplev din kropp och själ med ett djupare lugn. Ett steg på vägen till ett liv i större närvaro och ökad medvetenhet.

När du passerat in genom dubbeldörrarna till vår lounge möts du av ett lugn. Ljusinsläppet 7 meter upp låter solstrålarna spela vackert på de gamla takbjälkarna från 1800- talet. Du är varmt välkommen att checka in på Wasstuna redan kl 10.00. Strosa runt i vår lilla shop bland våra fina varor från Indien och Nepal. Landa i soffan med gårdens egna ekologiska mynta te och frukt. Ge dig tid att njuta av alla vackra detaljer.

Retreatet startar kl 10.30 med ett djupgående KundaliniYoga pass för att väcka kreativiteten och den inre styrkan följt av en djupgående meditation.

I vår ljusbeklädda matsal serverar vi vegetarisk lunch som är både gluten och laktosfri. För att alla våra sinnen ska kunna uppleva maten och njuta av alla smaker så äter vi under tystnad i ljusens sken.

Breathwalk längs odlingar och hagar fyller oss med ny energi. När vi kommit tillbaka påfyllda med ny energi, serverar vi hembakta godsaker i loungen. Dagen fortsätter med ett skönt YinYoga pass som renar och förnyar ditt system, ett vitaliserande pass. Vi stäcker ut stela muskler och tar oss djupare in i kroppen. Vila och återhämtning till de vackra klangskålarna och de mäktiga gongarnas vibrationer. Gongarnas vibrationer påverkar kroppen och alla dess energibanor. Gongarna skapar en djup avslappning. Ljudvågorna för dig varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandets begränsande strategier där du kan nå en djup avslappning inte ens sömnen kan ta dig till. Du ligger alldeles stilla och låter vibrationerna från instrumenten bära dig liksom vågor, där du surfar med. Här ges kroppen möjlighet att släppa på känslomässiga och fysiska blockeringar.

Med ett större lugn och djupare närvaro lämnar du Wasstuna för den här gången. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig länge.

Välkommen att njuta mer av dig själv.

Pris 1450 kr.

Lördag Kl 10.00 – 17.00
 

DEEP RELAXATION 18:e FEBRUARI

Deep Relaxation 1.jpg

Premiär för årets första DEEP RELAXATION

Wasstuna Yoga bjuder in till ett tretimmars avstressande retreat i tysthet. Du kommer få uppleva YinYoga, RestorativeYoga och ett djupverkande avslappnande vibrerande Gongbad.

Kanske är du är en av dem som upplever att du konstant lever med ett för högt tryck. Ju mer du vill prestera och leverera av din kraft, kreativitet och din energi - ju mer egen ostörd tid behöver du ge dig själv för återhämtning och att återkoppla med dig själv. På Wasstuna kan du tryggt överlämna dig för att uppleva mer av dig själv i stillhet så att du kan landa, balansera, centrera dig och fylla på med ny kraft och energi.

Vid alla slags förändringar är det viktigt att återkoppla med dig själv. För dig som redan varit här, du tar dig in på en annan nivå. Din egna förmåga att släppa taget fördjupas för varje gång.

De mycket enkla ställningarna i YinYoga utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter YinYoga dina muskler slappna av helt. Vi stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfullness. I YinYoga stretchar vi inte, vi drar inte, och vi undviker kroppens ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare i avslappningen. Vi fortsätter med RestorativeYoga, som med hjälp av kuddar, vikter och filtar tar oss till ett viktlöst tillstånd. Därefter tar vibrationerna från gongarna och de andra instrumenten,  oss långt bortom sömnens avslappnande tillstånd. I vår vackra lounge serverar vi Wasstunas eget mynta te och våra hembakta energigivande fröfralla.

Med ett större lugn och djupare närvaro lämnar du Wasstuna för den här gången. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig i flera dagar.

Välkommen att njuta mer av dig själv.
Pris 750 kr
Söndag kl 14:00-17:00

 

HÖSTTERMINEN STARTAR VECKA 36

Vecka 36 är det kursstart för höstens yogaklasser på Wasstuna Yoga. Här kan du komma i kontakt med ditt inre, finna stillhet och hämta kraft och fylla på med ny energi. Alla är välkomna nybörjare som mer vana yogautövare. Terminen pågår ända fram till jul.

Tisdagar YinYoga kl 19.00-20.30
Onsdagar MediYoga kl 17.00-18.00
Onsdagar KudaliniYoga kl 19.00-20.30
Söndagar KundaliniYoga kl 19.00-20.30

ALTERNATIV 1
Välj en kurs, 2550 Kr

ALTERNATIV 2
Yoga så mycket du vill i mån av plats 3500 Kr

ALTERNATIV 3
Klippkort 10 gånger 2000 Kr giltigt året ut, i mån av plats.

ALTERNATIV 4
Drop in 250 Kr, i mån av plats

SOMMARYOGA VECKA 24-32

KÖP SOMMARKORTET

I sommar inviger vi vår nya sommaryogasal mitt i äppelodlingen. Här yogar du strax ovanför trädtopparna precis intill vattnet. Med underbar utsikt så långt ögat når. Här i en lugn härlig miljö ges du en möjlighet att stanna upp i kropp och sinne i såväl fysiska positioner som lugnare meditativa. Hela 29 pass med KundaliniYoga och YinYogapositioner. Yogapassen passar både dig som är erfaren och nybörjare. Kom som du är allt finns på plats. Vårt premiärpris är 1490 kr. Vill du ha möjlighet att köpa sommarkortet ännu billigare då tar du med dig en vän som aldrig tidigare varit på Wasstuna Yoga så får ni båda två 15% rabatt på sommarkortet. Du bokar ditt sommarkort med ett mail under fliken boka.

Hoppas vi ses på yogamattan.

 
 

STATISTER SÖKES TILL FILMINSPELNING 28 MAJ

Stillheten Lugnet.jpg

Nu börjar det bli tid att inviga vår fantastiska sommaryoga som ligger mitt ute i vår ekologiska äppelodling på en kulle. Du kommer sitta strax ovanför trädtopparna och blicka ner på vår lilla sjö. Vid vackert väder öppnar vi upp alla glasväggarna, släpper in naturen och njuter av dofter och binas surrande. Vi söker nu statister så att vi kan spela in en presentationsfilm. Det är inget yogapass utan övningar fritt ihopsatta ur KundlainiYoga och YinYoga. det kostar inget. Som tack för hjälpen ger vi dig ett presentkort värde 50% till någon av sommarens retreater.

Söndag 28 maj
Kl 13.00-15.00
Är du intresserad av få veta mer eller boka en plats meddela med ett mail direkt till mig
annette@wasting.se