WASSTUNAS SNICKERS

Raw Snickers

Älskad av många <3

snickers.jpg

Botten
1 dl sötmandel
12 färska dadlar
1 msk kokosolja
2 msk lucumapulver
3 msk jordnörssmör
2,5 dl jordnötter
0,5 dl jordnötter till garnering

Chokladtäcke
2 msk kokosolja
2 msk kakao
2 msk agavesirap

Lägg ner alla ingredienserna till bottenmassan i en matmixer. Mixa ihop till en jämn massa. Klä en brödform med bakplåtspapper. Vänd i smeten och platta den jämn. Strö över de resterande jordnötterna till garneringen.

Chokladtäcket
Smält kokosoljan i ett vattenbad. Rör i resten av ingredienserna till chokladsåsen. Häll nu över såsen. Låt stå i kylskåp och bli stel. Ta sedan ut och skär i passande storlek. Går fint att frysa.

Dessa är en av mina absolut favoriter
Annette

LYXIGA FRÖKEX

Frasiga och knapriga frökex

röror.jpg

1 dl solroskärnor
0,5 dl pumpafrön
0,75 dl sesamfrö
0,5 dl linfrö
1 tsk havssalt
1 tsk Renee Voltärs grönskaksbuljong
1 msk fiberhusk
2 msk majsmjöl
2,5 dl kokande vatten

Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan i 2,5 dl kokande vatten. Placera bakplåtspapper på plåten och platta ut smeten. In i ugnen ca 45-50 minuter 175 grader. Låt frökexet torka ordentligt.

 

 

MINTKYSSAR

FIKASUGEN?

Mintkyssar.jpg

Dessa små favoriter är så goda. Du behöver.
Kokosflingor 200 gr
18 färska dadlar
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosolja
1 nypa salt
Ett par droppar pepparmyntaolja

Till Chokladkrämen behöver du.
18 färska dadlar
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosolja
1 nypa salt
Ett par droppar pepparmyntaolja
3 msk kokosgrädde

Vänd ner kokosflingorna först i matberedaren. därefter de färska dadlarna.. Till sist alla andra ingredienserna till bottensmeten. Tryck sedan ut smeten i en form som du klätt med bakplåtspapper.

Chokladkrämen
Vänd ner de färska dadlarna först och kör i mixern. Sedan resten av ingredienserna till chokladkrämen. Strö över lite kokosflingor.

Hoppas du njuter av dessa så godbitar lika som jag <3 

 

NÖTLIMPA

ÄNNU EN FAVORIT 

Ännu en favorit på frukostbordet. Självklart är den både gluten och laktosfri. 

limpa bröd.jpg

Ett oerhört mustigt och smakrikt bröd. Klä en brödform med ett bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosolja, blanda i vatten och agavesirap. Blanda allt i en och samma bunke. Blanda väl. Skopa över i brödformen. Låt stå i minst två timmar. Går fint att låta det stå över natten. 175 grader i 20 minuter. Sedan tar du ur limpan ur brödformen och ugnsbakar den med undersidan uppåt i 30-40 minuter till.  Jag älskar brödet  när det är skuret i tunna fina skivor.  

1 LIMPA
1,5 dl solrosfrö
1,5 dl pumpakärnor
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl linfrö
1 dl grovhackade sötmandlar
5 dl havregryn
3 msk chiafrön
4,5 msk fiberhusk
2 tsk havssalt
2 msk agavesirap
4 msk kokosolja
5 dl vatten

SOMMARYOGA 2018

FÖRRA ÅRET BLEV EN SUCCE FÖR VÅR NYA YOGASAL MITT UTE I ÄPPELLUNDEN

Nu släpper Wasstuna Yoga sommarkortet.

På Wasstuna får du uppleva sommarens yogapass mitt ute i äppellunden. På höjden ovanför trädtopparna strax intill vår vattendamm har vi byggt vår sommaryogasal. Genom de öppningsbara panoramafönstren kan du njuta av naturen, vinden, vattnets porlande, solens strålar, regnets porlande, fåglarnas kvitter och binas surrande.

Allt finns på plats du behöver inte ta med någonting mer än vattenflaskan. I år erbjuder vi SommarYoga på tisdagar och torsdagar. Vi startar tisdag den 12:e juni och avslutar 9:e augusti. Båda passen startar kl 19.00 och pågår till 20.30. Tisdagar KundaliniYoga och torsdagar YinYoga. Vi vilar alltid till Gongarnas vibrationer och avslutar med en meditation. 

Sommarkortet kostar 1700Kr.
Familjerabatt - är ni två i familjen får ni 400 kr rabatt och betalar endast 3000Kr
Tar du med en ny vän som aldrig varit på Wasstuna Yoga så får ni båda 200 kr rabatt per person och betalar endast 3000Kr tillsammans.

Sommarkortet bokar du med ett mail till annettewasting.se eller under fliken boka här på hemsidan.

Med sommarkortet har du möjlighet till hela 18 yogapass. Passen bokas med ett sms till 0703148367 tidigast dagen innan. Sommarsalen tar 30 personer. Allt finns på plats.

Det kommer även att finnas möjlighet i mån av plats att köpa ett yogapass till Drop in pris 250 kr. Även du som drop in gäst bokar din plats genom att sända en förfrågan till 0703148367.

Sommar hälsningar
Annette Wasting

20170528-DSC_6403.jpg

ETT AV VÅRA FAVORITBRÖD

FAVORITEN VALNÖTSFRALLA

valnöt.jpg

Våra gästers favorit, enkelt att baka och behöver inte jäsa. Du blandar alla torra ingredienser och grovhackar valnötterna. Blandar övriga ingredienser och mixar sedan allt tillsammans. Du formar 10 frallor och lägger på ugnspapper. Gräddar i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills de fått gyllenbrun färg.

2 dl hela valnötter som du grovhackar.
4 dl mandlmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
1 stor morot som du finriver
4 ägg
2 dl vatten

 

 

TIME FOR YOU 17:e JANUARI

time for you.jpg

Premiär för retreatet TIME FOR YOU

Wasstuna Yoga bjuder in dig till en lyxig dag mitt i veckan. Efter alla helger runt jul och nyår, både underbara och kanske även laddade med en del krav så är temat detox både fysiskt och känslomässigt.

Wasstuna är en magisk plats där du checkar ut från vardagen - för att checka in till dig själv - långt ifrån mobil, dator och vardagsrutiner. Vår önskan är att du ska få uppleva en fin stund tillsammans med dig själv där du kan släppa taget för en dag och vila i stillheten. 

Redan när du passerat in genom dubbeldörrarna till vår lounge möts du av ett lugn. Där välkomnas du av en sprakande grön drink full av näring.  Därefter inleder vi med renande och vitaliserande Yoga. Alla kan delta – såväl nybörjare som mer vana yogautövare. Vi startar med dynamisk KundaliniYoga som övergår till avslappnande YinYoga.

Dagens unikt sammansatta 4-rätters rawfood-lunch serveras i vår ljusbeklädda matsal. Annica guidar dig igenom varje rätt med sin unika smakupplevelse, och all mat har lagats med kärlek och utan stress. Vi äter i tystnad så att alla våra sinnen kan vara närvarande i smakupplevelsen.

Efter lunch fortsätter dagen med en guidad meditation följt av vila. Sedan klär vi på oss varmt och tar oss ut på en promenad längs odlingar och fält i Wasstunas vackra landskap, och låter naturen fylla oss med ny energi. Tillbaka igen får våra sinnen än en gång njuta av nya fantastiska smakupplevelser genom några av rawfood-världens färgsprakande efterrätter.

Dagen avslutas med ett vibrerande Gongbad, där Gongarnas vibrationer får påverka kroppen och alla dess energibanor. Ljudvågorna för dig varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandet. Du ligger alldeles stilla och låter kroppen få en möjlighet att släppa alla fysiska och känslomässiga blockeringar.

Välkommen till Wasstuna för en djupare upplevelse av dig själv med alla dina sinnen.

 Onsdag kl 10.00 – 15.30

Pris 1.450 kr

Boka din plats under fliken boka

PROVA-PÅ YOGA SÖNDAG DEN 21:a JANUARI

Prov yoga.jpg

Kostnadsfri prova-på yoga

Har du en längtan av att komma igång med yoga. Men har ännu inte kommit igång. Välkommen till Wasstuna Yoga för att prova om yoga kan vara något för dig. Du behöver varken vara i fysisk form, smidig eller stark. Yoga är för alla som vill ta hand om kropp och själ. 

Söndag den 21 januari kl 19.00-20.30 får du uppleva det långa djupa andetaget, grundläggande KundaliniYoga, vila till de levande instrumenten och en enkel andningsmeditation. Efter passet är du välkommen att stanna kvar, ta en kopp av vårt eget ekologiska te i loungen. Här finns det möjlighet att ställa frågor.

Välkommen att boka din plats under fliken boka.

PROVA-PÅ YOGA TISDAG 23 JANUARI

Prov yoga.jpg

Kostnadsfri prova-på yoga

Har du en längtan av att komma igång med yoga. Men har ännu inte kommit igång. Välkommen till Wasstuna Yoga för att prova om yoga kan vara något för dig. Du behöver varken vara i fysisk form, smidig eller stark. Yoga är för alla som vill ta hand om kropp och själ. 

Tisdag den 23 januari kl 19.00-20.30 får du uppleva det långa djupa andetaget, grundläggande KundaliniYoga och YinYoga, vila till de levande instrumenten och en enkel andningsmeditation. Efter passet är du välkommen att stanna kvar, ta en kopp av vårt eget ekologiska te i loungen. Här finns det möjlighet att ställa frågor. 

Välkommen att boka din plats under fliken boka.

MANTRAKVÄLLAR JAN, FEB OCH MARS

mia.jpg

Mantrakvällar på Wasstuna

Äntligen får vi till det dessa Mantrakvällar. Måndagagarna 29:e januari, 26:e februari och 26:e mars gastar Mia Bergroth Wasstuna och leder oss i urgamla mantran. Kvällarna är för alla, även du som inte tror att du kan sjunga. Mantrasång är ett meditativt sätt att skapa musik tillsammans. Eller för att vända på det, ett musikaliskt sätt att meditera tillsammans på. Mantra är sammansättningar av ord och ljud som ger upphov till speciella vibrationer som påverkar din kropp och ditt sinne på ett positivt sätt. I yogan har de använts för helande och självförverkligande i tusentals år. De positiva effekterna av mantrasång är många. En av dom är att du kan komma att uppleva en ny sorts avslappning och förhoppningsvis en virvlande inre glädje. Mia sätter tonen och hjälper oss andra att följa med. ”Att sjunga tillsammans ” är magiskt menar Mia och vi på Wasstuna kan bara hålla med. Vi öppnar kvällen med några enkla yogarörelser som öppnar upp runt mage och hals. Wasstuna bjuder på te och energifylld fröfralla.

Mia

Musiken har varit en stor del av Mias liv. Redan som liten upplevde hon en enorm glädje. Musiken blev allt viktigare och viktigare, hon tog steget och utbildade sig till musiklärare på Musikhögskolan. Hon har igenom åren lett ett flertal körer och orkestrar. Vi på Wasstuna är så glada att Mia vill ge oss dessa 3 unika tillfällen.

Måndag 29:e januari

Måndag 26:e februari

Måndag 26:e februari

Tid 19.00-21.00

Pris 450 kr

GONGBAD 26:e JANUARI

Gongbad 1.jpg

Premiär för Wasstunas Gongbad

Till hjälp har jag Wasstunas 9 olika Gongar, vindspel., monocord, shamantrummor, kristallpyramider, kristallskålar och de tibetanska klangskålarna.. Alla instumenten vibrerar på sin frekvens och påverkar kroppen och alla dess energibanor. samt skapar en djup avslappning. Ljudvågorna för dig varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandets begränsande strategier där du kan nå en djup avslappning inte ens sömnen kan ta dig till. Du ligger alldeles stilla och låter vibrationerna från instrumenten bära dig liksom vågor, där du surfar med. Här ges kroppen möjlighet att släppa på känslomässiga och fysiska blockeringar. Efter gongbadet bjuder vi på vårt eget eklogiska mynta te och hembakta energifyllda fröfrallor.

Med ett större lugn och djupare närvaro lämnar du Wasstuna för den här gången. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig länge.

Tid 18.00-20.00

Pris 490 kr

Boka under fliken boka